maandag, november 28, 2005

Dracula

Gisteren trokken we naar Antwerpen, naar de stadsschouwburg. We waren met vijf en het was plezant. Eerst zijn we wat gaan eten in "De Houten Klara" en dan naar de langverwachte voorstelling van "Dracula : the musical". We zetten ons klaar en, ik moet toegeven, de verwachtingen waren hoog, te hoog misschien. Wij verwachten natuurlijk het verhaal van de bloeddorstige, niets ontziende, moordenaar Dracula die iedere gelegenheid te baat neemt om een onschuldige maagd vast te grijpen en haar nek kapot te bijten (na haar misschien eerst nog verkracht te hebben). Wij verwachtten ook liters bloed en honderden lijken.

Maar niets was minder waar. Dracula blijkt gewoon een mietje te zijn, die de helft van de voorstelling zit te bleiten om het verlies van zijn vrouw (nog voor hij het eeuwige leven krijgt) Adriana. Het stuk en de choreografie waren volgens mij veel te braaf en te statisch. Het heeft mij niet 100 % kunnen bekoren. Pas op, het was goed gespeeld en zeer goed gezongen, maar meer niet. We zeiden nog tegen elkaar : eigenlijk kun je net zo goed de DVD kopen voor € 25,00 en er met vijf samen van genieten voor elk € 5,00 i.p.v. van € 44,00 per persoon neer te leggen.

Maar goed, een paar jaar geleden zag ik ook daar "Romeo & Julia" en dat vond ik dan wel schitterend. Het is en blijft ook een kwestie van smaak natuurlijk.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Great work!
[url=http://inlcdoxy.com/wodd/jjui.html]My homepage[/url] | [url=http://vrxxwvwc.com/cslh/veov.html]Cool site[/url]

Anoniem zei

Thank you!
My homepage | Please visit

Anoniem zei

Great work!
http://inlcdoxy.com/wodd/jjui.html | http://istxmagm.com/fwio/satc.html